16 weeks of pregnancy

Can i eat pineapples at my 16 weeks of pregnancy??would it harm my baby??

22 Balas

u can eat pineaple as long as the quantity is just nice..dont eat too much nanti sakit perut 😂...btw, nenas x melukai baby 😅 doktor yg cakap...selagi nenas tu dibersihkan dgn betul 😍

Boleh , make sure makan yg masak . Dan tidak berlebihan smpai 6-7biji hahaha . Saya makan nenas since trimester pertama lg

take it moderate.. i'm also ate pineapples since 1st trimester everyday.

avoid it. i already 2 times loss my baby

maaf ya..Sya nak tanya..kalau 16 minggu dah berapa bulan ya??

16 minggu berapa bulan ya?

2y ago

4 months

Can.. Jangan 7biji sekali gus dan jangan yg muda.

doctor pakar suh sy elakkan sbb rahim sy manja

Yes, sure but take in a moderate way.

saya ada makan.. kuantiti yg sikit..