Persediaan bersalin

Hye,saya nk tanye utk persediaan bersalin nak kne bwk bnyk brg ke utk baju dan kelengkapan bby dan ibu?Dan pemilihan puting botol susu nak kne sama saiz dgn breast kite ke?#firstbaby #1stimemom

2 Balas

Baju baby standby 5helai dah cukup rasanya. Untuk ibu baju balik je sebab kat hospital pakai uniform😆 Botol susu ni biasanya kalau hospital rakan bayi nurse tak bagi guna. Jenis puting pulak kena try & error ikut keselesaan anak. Untuk first try boleh cuba guna yang wide neck & anti colic.

Klau brsalin hosp gov jgn bwak byk sbb nnti awk kne urus diri sndri.. Kita klau bru brsalin bdn x kuat.. Bwak ap yg perlu je sbb klau musim pkp ni x kn stay lme kt hosp.. Botol susu klau hosp gov mmg x boleh biasanya..