Nak tanyaa

Hyee mommy ii ! I nak tanyee , susu apa yea sesuai untuk mommy pregnant ? I dah try anmum tapi taksesuai . I sembelit . Now i dah 15minggu tapi i taktahu nak consume susu apaa . Boleh suggectkan tak ? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

12 Balas

Saya minum susu Nespray biasa je, mama pesan elakkan susu-susu utk ibu di pasaran sebab boleh menambah berat badan jadi overweight. Tapi ikut mana yang boleh telan la. Saya pun dah try trial anmum tapi tak boleh minum juga.

sy doct suggest kan minum je susu ape Pon tak pe. susu kotak Pon boleh doct ckp. sbb kan susu pregnant Sy kurang boleh minum, jd sy minum susu kotak dutch lady.

1y ago

wc sis ❤️

susu wildan pun okay. rasa vanilla . sedap . saya amalkan. dia guna gula nano. gdm pun boleh minum. saya amalkan. kekadang selang 2 hari baru minum hehee

Hi, hari tu jumpa doktor, doktor suggest minum fresh milk mcm dutch lady smua tu je. Sbb kadang2 susu for pregnant mum ni ada kandungan gula tinggi.

sye mnm Lazz kurma, x manis, gdm ok, hb ok, ekstra baby aktif sgt, wk2 scan mcm tgh berjoget2 dlm tu 🤭beza dgn ank pertama dlu (xmnm susu) 😊

1y ago

rm40, sye bli kt FB, takot nk bli yg kt shopee (even lg murah) sbb sblm try lazz ni, try higoat dlu, bli kt shopee.. rpe nye fake.. 😣

dlu sy x de gdm minum susu snow brand. lepas sangkut gdm x minum susu lgsung. mkn pil kalsium. lebih mudah

1y ago

Farmasi ada jual

Buat masa ni tekak sy boleh telan dutch lady full cream je .. awk kne try mne sesuai ngan tekak

Susu apa² pun ok asalkan rendah gula & pasteurised.😊

Sy minum enfamama perisa coklat sedap

1y ago

Takde sis okay jer

sy minum susu junaa originl