Bedung dan barut bayi

Hye warga #the_asianparent .. mitos ke fakta ya berkenaan bedung baby kalau xbedung nnti baby jln kengkang ?? Musim panas ni ksian nk bedung baby .. dan barut baby pula ,ibu² guna sampai bila ya . . #SeriusTanya #ingintahu

16 Balas

terima kasih ya respon .. ada org tua ni ckp xbedung anak nnti kengkang .. .sy xprcaya bnde² tu semuaa ..cuma bila org tua ckp ,sy pulaa jdi "ehh betul ke " .. 😅 ..

5mo ago

haha sama sis. saya pun kalau orang2 tua cakap benda2 mcm tu, saya pun just "ohh ye kee?" pastu tanya lagi macam2 mcm mana boleh jadi mcm tu, kenapa etc. raikan je dia sembang. lepas tu kita study sendiri, tanya pendapat2 orang2 lain juga, then buat anak kita ikut mana kita rasa terbaik 😆

sye guna bedung dgn barut kjap je. barut sye guna smpai hbis pantang je tu pun on off sbb cuaca panas sgt sian kt anak, naik ruam2 semua.

bedungkan bayi..tpi tkpyah pkai baju

Mitos lah jalan kengkang tu.

Mitos