12 weeks

Hye.. Sy baru 12 minggu pregnant, tp perot da kedepan.. Org semua risau baby besar cepat.. Itu normal ke?

4 Balas

Hye nak tanya, normal ka kalau usia kandungan 12week tapi tak rasa apa apa lagi.. Perut memang sdia buncit, tapi selalu orang kata awal pagi tu mesti ada ketulan dekat perut, itu laa bby kita.. Tapi saya tak rasa apa apa pun..? Normal ka tu arr..??

2y ago

masih awal lagi sis . tunggu kandungan dlm 4 bulan ke atas nanti sis akan rasa gerak kan apa semua . normal je

normal je . bagi anak yg pertama kulit kita baru nak mula tegang dengan kehdiran baby . bila anak dua tiga jarang akan nampak besar . jangan risau sis .

My advice is jangan terlalu dgr apa yg org cpt, nnt kita yg stress. Lebih baik kita refer pd yg pakar mcm doktor.

3y ago

Perut sy pn membesar sis. Sm jugak 12 weeks. Perut naik ketara sgt. Berat bru naik 1.4kg tp mcm besar sgt perut. Mgkin sbb sy rendah jd perut nampak cepat naik.

sama mcm sy.. perut da kedepan sngt da.. bru 12w.ramai dah prasan mcm da 4 bulan.. rmai kata bby bsar🤣

2y ago

Hehee.. Kte pn gitu.. Tp lemak je lebih