Muntah masa makan acid folid dan vit yang klinik bagi

Hye saya nak bertanya kalau makan ubat then muntah balik. Kita kena makan lagi ke ubatnya ? Ubat tahan loya / muntah pun tak jalan. Ade kesan ke kalau saya tak makan vit tu?

3 Balas

Saya hari tu makan obimin jadi mual, pstu saya makan dengan air sunquick kosong okey tak de muntah, mgkin sis boleh try, kdg acod folic sya hentam air oren gakk, Janji jangan perut terlampau kosong atau terlampau kenyang masa nk makan ubat tu, kalau saya auto lari pergi toilet

try minum dgn air oren

mintak tukar ubt lain.

2y ago

boleh. pg je ckp xboleh mkn ubt tu.