Bagi susu berapa kali sehari?

Hye saya ada newborn 3 minggu. Sebelum ni saya bagi susu setiap 2 jam sehari. Tapi lepas kuning dia habis, ada yang nasihatkan supaya bagi susu bila baby bangun sahaja. Jd situasi mana yang patut saya ikut?adakah saya perlu kejutkan baby setiap 2 jam lagi atau hanya bagi susu sekiranya baby bangun?

2 Balas

klu susu bdn, ikut demand. tp klu lebih dari 2 jam dia x menyusu, perlu kejut dan beri. sbb nk jaga berat bdn dia. klu berat naik x cantik susah nanti. utk 6 bulan pertama paling penting jaga tidur dan feeding time.

kalau demam kuning dah habis,if ibu direct breastfeeding ikut pada demand baby..

3mo ago

kalau nak selang seli dengan susu formula pun boleh ikut sukatan yg betul..perut newborn ni kecik je,lepas bf tu if mcm dia tak puas sua 1onz lagi susu formula..