susu fm

Hye nak tnye .. Susu fm ape yang sesuai untuk newborn yea ? #firtsbaby

10 Balas

Sy pki similac lactose free.. Sbb kebnykan bby usus x tolerate lactose mcm bby sy.. Sy try ssu lain nnti dia xsihat.. Berak cair, xkentut.. Perut kembung.. Muntah2... Skrg bby da 8 bln msih guna ssu yg sama...

Try dugro 0-6m sis.. Sya pn beli yg tu utk yg bakal lahir x lama lgi. Beli yg kotak kecik dlu dlm rm10 cmtu,tkut nnti tak sesuai..tak mmbazir.

Setiap baby tu berbeza penerimaan fm. Perlu try and error. Macam saya, 1st fm yang saya guna Similac gold

bole try + error sis sbb kdang ada baby sesuai susu nie, ada tak .. mcm sy baby minum lactogen

Haiii. Kite baby prem. So baby kite minum enfalac premature.

Try n error je sis.. Sya perna try karihome n dugro..

Try dutch bby , setiap bby lain lain

Anmum Infacare

dumex dupro

dutch bby..