Pregnant anak pertama (11 minggu)

Hye nak tanya, saya baru pregnant anak first (11 minggu) jadi taktau nak tanya sapa? If saya rasa pening , selsema, sakit tekak, and rasa nak demam? Tu biasa ke hormon pregnant? Saya dapat symptom ni akibat muntah pahit yg terlalu kerap ( morning sickness) bermula dari (sakit tekak) tapi muntah pulak dah kurang semenjak dapat symptom ni, mintak bagi jawapan saya takut jadi apa apa

1 Balas

Tak boleh nk ckp biasa atau tak sbb lain orang lain simptom kan. Mcm sy, 1st trimester tau pregnant tu sy demam panas teruk seminggu. Buat swab test, check dgn doktor apa semua, doktor kata tkde masalah pun. Pembawakan budak katanya. Kalau ada rasa mcm nk demam ke apa elok buat swab test terus. Bila dah confirm negatif, baru jumpa doktor.

3y ago

Ouh begitu ye, okay baik terima kasih share ye