Contraction

Hye nak tanya. Macam mana nk kenal pasti contraction ya. Dah baca google tapi tak berapa faham. Maklum la ni first pregnancy 😅 rasa senak perut tak sampai 5minit tu di kira sakit contraction ke #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Senak sbb bby bgerak? Tidak. Contraction rasa dia mcm senggugut. Yg beza kan false contraction & contraction sebenar ialah kekerapan. Kalau dlm 1 jam, tiap 5 minit senggugut kuat & turun tanda, itu contraction sbnr.

2y ago

Kalau rasa ngilu2 tu dikira macam mana ya. Senak dan ngilu then terus rasa nak kencing. Huhu