katil kayu baby

hye mummy2 semua..nk tanya pendapat mummy okey tak kalau saya beli katil baby sbb ada atas faktor2 yg menentu..sbb ramai cakap membazir je beli..tpi saya nk elakan daripada tertindis baby masa tidur,nk elakan daripada bulu kucing dan anak saudara saya yg terlalu aktif..dy selalu lompat2 saya tkut terkena baby..apa pendapat mumy2 semua#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #First_Baby

6 Balas

Beli je kalau sis rasa perlu, sebab yg nak hadap semua faktor tu sis bukan org2 yg komen kata membazir tu 🤗 Nanti tengah pantang sis yg stress, nak kene kawal ank buah Lg laa, apa benda semua. Xyah nak ikut cakap org Sgt. Tepuk Dada Tanya hati sebab kewangan kita. Klau ada bajet, beli. Kalau xde, tahan diri. Kadang2 anak 1st nie, semua benda nak.. Nanti anak kedua baru akan rasa, yg nie xperlu yg tu xperlu 😁

1y ago

haa betul tu sis..alhamdulillah saya dh belii

sy beli je jenis kayu 2in1, die boleh ubah jd meja tulis so bile baby dah besar atau ade abg kakak boleh pkai n lagi pun tahan saya beli dah 3 tahun ok lg.. katil 2 tinggi jd klau ade anak kecik lain agak selamat tuk letak baby berbanding letak bawah atau baby coat y rendah.

1y ago

sama la momy..saya pun beli yg tu jgk🤭

Kalau saya, memang prefer baby tidur katil baby. Risau tgh tidur kita tertindih/tersiku dia kalau tidur katil saya.. 😅 Tapi agak letih sikit la sebab kena bangun, angkat dia time nak menyusu. Anak 1st & 2nd saya memang tidur katil baby sampai dh tak muat. 😅

1y ago

oky thanks momy

sy pon beli je tp bkn jenis kayu.. beli yg jenis travel n bole lipat kalo da xpkai nnt sng simpan 🤗

Saya beli je. Sebab pantang rumah mak. Ada budak kecil 😂

beli jaa..

1y ago

oky sis tq🫶🏻