Mimpi atau gangguan?

Hye moms, sejak saya mengandung, saya kerap dindatangi mimpi-mimpi buruk seperti ada wanita ingin menjemput anak dalam rahim saya untuk pulang mengikutinya. Bukan itu sahaja, sejak pregnant jugak, saya kerap diganggu oleh makhluk2 yang datang sekilas macam kelibat hitam. Selepas anak lahir pula, saya kerap bermimpi dibawah minda sepatuh sedar dan mimpi itu seakan realiti. Saya kerap mimpi anak saya diganggu oleh makhluk berkenaan seperti susuk tubuh lelaki bersisik dan separuh badanya adalah ular hitam. Selain itu, wanita yg datang untuk menuntut anak saya ketika masih hamil pun datang menyatakan hal yang sama. Apakah ini masalah emosi saya yang terbawa ketika tidur ataupun hanya mainan tidur? Kerap sangat lepas saya terjaga dari mimpi tu anak saya akan menangis non stop.#firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Banyak amalkan sunnah sbelum tidur.. Bacaan ayatul qursi..3qul.. alfatihah.. Kibas tmpt tidur ada bacaannya.. lahawla wala quwwata illa billahi aliyyul adzim.. Surah almulk..alwaqiah..baca slepas mghrib.. Ambil wudhuk.. dan bca doa tidur.. Dlm khidupan seharian bykkan zikirullah 100x - 200x..pagi n ptg.. Istighfar 100x pagi n ptg.. baca alquran stiap hari... dan amalan² yg lain.. InShaaAllah djauhkan dri gngguan² syaitan... Selain itu dpatkan rawatan atau air bcaan quran dari ustaz..bukan bomoh²...

bawalah berubat dgn perubatan islam, mungkin memang ada gangguan . kalau masih sama , cuba perubatan islam yang lain. kalau sesekali mungkin mainan tidur . kalau banyak kali better buat langkah berjaga² 🤗 sebelum tidur amalkan 3 qul, ayat qursi, doa tidur dll amalan. moga terjaga daripada sebarang musibah 🤗

pergi darus syifa terdekat mntk ikhtiar dr pengamal perubatan islam kt situ. byrn ikut ikhlas sbb dyeorg x mntk. sbb baby smpai nangis2 tu risau pulak. sy mimpi pelik2 jugak tp x pernah pulak mimpi mistik smpai mcm sis ni. moga Allah permudahkan ye.

Amalkan sunnah sblm tidur, masuk dan keluar rumah dan dapatkan rawatan perubatan Islam.