Upt test berbeza

Hye mommy semua nak tanya kalau upt test masa early morning nampak samar tapi bila test waktu malam dia mcm negatif. Saya last keluar darah masa gugur 7.10.2022 sampai skrg x period2 da. Opk -ve aja. So konfius sikit. #pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Urine yg lebih accurate mmg waktu pagi2 subuh tu, sbb kandungan hcg sufficient utk upt detect early pregnancy. Bila dh tgh hari ke mlm ke kita dh bnyk minum air dan kerap kencing, jd hcg boleh jd x sufficient utk upt detect. Seeloknya guna urine first pagi & upt yg lebih trusted, mcm dipntell/CB 🤗

2y ago

Baik tq ya respon 😊

tukar upt lain yg more accurate. dip n tell, disclosure, clearblue, watsons brand, guardian brand.

2y ago

Okkk baik tq 😊

tukar upt lain