Ambik darah berkali kali

Hye mommy! Saja nak share, Saya baru lepas appoinment tadi. Hb saya low turun mendadak akibat kerap muntah lepas makan ubat zincoffer. Saya dah bagitahu nurse and doktor nak mintak tukar ubat sbb zincoffer tak kena dgn saya, saya start makan obimin (7 weeks-11 weeks ) elok hb 11.9-12. Then next (12 weeks-15 weeks) saya makan zincoffer hanya sia2 makan, ubat tak sempat serap saya dah muntah balik, so saya nak share zincoffer ni buatkan hb saya low jadi 10.8 tadi cek, saya kene ambik darah 2 kali pada tangan yg sama plak tu, then saya pening pitam. Saya jadi pitam sbb ambik darah pada tgn yg sama ke atau hb saya low mendadak? Doktor marah jgk tadi tanya knapa turun teruk, then saya dah luahkan ubat zincoffer tak kene dgn saya baru la dia tukar pada iberet. Ada tak sama mcm saya pengalaman ni, share sikit mommy. Saya preggy anak first#firstbaby

1 Balas

Saya msa awl hb turun smpai 9.1 but then saya jaga makan ja..bykkan mkan bayam now hb dah sampai 12..alhamdulillah

2y ago

Ouh mcm tu ye, makan bayam sayuran hijau camtu ye sis, okay baik sis tq👍🏻