Due Date bln Ramadhan thn dpn

Hye mommy.. nk tny due date bila? MCM Sy 21hb march 2024 dlm pertengahan Ramadhan MCM tu. Kita geng X blh Raya ke🤭

62 Balas

Samalah dengan saya. Saya 24 Mac 2024 jarak beberapa hari je dengan mommy. Saya fikir kalau berpantang di rumah ibu saya, mesti ramai sedara mara datang melawat waktu raya. Tapi kalau berpantang dirumah sendiri kesian pula pada husband saya 😅 kami baru je nak berjinak jadi parents. Apapun belum tahu lagi

6mo ago

Hehehe kalau dapat date sama ni, sambut bday samalah anak kita nt 🤭

Dah la waktu2 meriah 🤣 due date seminggu sebelum raya . Aaaa baby kecik lagi mnta2 takde siapa lah mai rumah time tu , sian pula baby takut di bawa kehulur hilir. Kita pon time tu letih dengan frust tak dapat beraya 😆 apa2 pon semoga baby n kita sihat 🥰

7mo ago

Tul kan sis, tak terpikir plak sy. Kite klu bleh nak elak ramai2 ni risau kt baby

Ok la tu sis… walaupun xleh mkn mcm2 tp hari raya kuat da.. sy punya duedate 10/4.. raya ptama.. haaaaa mana nk kalut beranak mana nk kalut mayang raya mana nk kalut g bjalan umah sedara.. hahahahahahahhaha… patut doc tulis situ kul bpe bsalin.. baru xkalut sgt 🤣🤣🤣🤣

Hahaha saya pun geng tak boleh puasa sebulan tapi kena ganti yeeeee. Pantang saya ngam2 sampai habis puasa. So raya dpt la beraya berjalan sikit. Tapi sebulan nak ganti puasa jenuh jugak tu. Takpelah sikit2 lama2 habis la. Buat setiap isnin & khamis, langsai dah.

saya 12/3 excited tunggu baby tapi at the same time sedih juga sebab tak dapat nak puasa. Kalau mom2 ada pengalaman tips2 nak puasa tapi tak jejaskan ibu pantang n baby... tolong share2 bagi tips kat saya mom2

6mo ago

sis kita tengah pantang mesti la tengah keluar darah nifas so tak boleh puasa 😂...kita kena redho je sis 🥲

Kite sama... due sy 23/3/2024 sec bby.. . Tp raya bulan 4 kan? Sama kite x sabar nk beranak dlm kepala fikir raya hahahaahah harap bole besalin normal bole raya jln2 dlm pntang hahaha

🤭🤭🤭 sy pun due perteghan ramadhan. tapi baby 1st bersalin awal. comfirm pantang dlm suasana hari raya 😅 menu hari raya, nasi org berpantang

due date saya ikutkan 28/3 tapi pregnant twin pulak so jangka bersalin awal tp still dalam geng tak boleh raya jugak 🤣

7mo ago

Wahh bestnya sis dapat kembar.. sy ada keturunan kembar tp last scan x berapa nampak lg tapi mcm tak kembar je haha.. semoga dipermudahkan sis !

31 march..tp kalau ikut sejarah 1st prgnancy dulu 32w dah beranak... airnketuban pecah awal... harap² kali ne baby boleh lahir cukup bulan.. aamiin

elective czer insyaAllah 15/3. mak saya kata raya dah hujung2 pantang boleh la kalau nak makan juadah raya, tapi berpada.

6mo ago

Sama la kita 15/3/24 jugak🥰