Minum gula kali ke 3 sbb berat naik mendadak

Hye mommies. Sy skrg 33w. Dah lepas 2 kali minum dan semu clean. Tapi latest checkup ni, naik berat 2kg. Doktor suruh minum air gula utk kali ke 3 sbb takut sangkut gdm. Jd nk tanya, ada kemungkinan ke mmg akan sangkut? Risauuuu 🥺#firstmom #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

doa je byk2 moga x sangkut.. jaga makan.. sy masa 28week berat naik mendadak... urine, hb, bp sy semua ok... next 2minggu cek up tu alhamdulillah cantik dh berat.. punca nye sy terlebih karbohidrat 😂 selamat x kena repeat minum air gula.. bagitau nurse ape yg awk makan n mintak nasihat nurse betol ke salah cara permakanan kita..

kite sama sis... saya baru checkup semalam, berat naik 2kg gak... Ya Allah benda paling x suka, kena repeat minum air gula lagi Kali ke 3 😭 next week nk kena minum.... harap² sgt result nt ok... doakan Sy sis... moga kita sama² dpt result yg ok² n xda sangkut apa² lah ya

2y ago

Moga dipermudahkn sis. Sy syukur takda sangkut. Result okay. Cuma kena kwal makan je takut baby besar

Sama sis, saya pun baru minum air gula minggu lepas ke3 kali. Minggu depan hari selasa dapat results,semoga x sangkut.. Saya doakan semoga kita semua dipermudahkan segala urusan🤲🤗

2y ago

Alhamdulillah sis. Sy pnya result normal. Tak sangkut gdm cuma kena kawal makan takut baby besar sgt. Semoga mudah urusan sis nnt 😘

saya dah 3 kali jugak, result next week. Masalah kita sama je awak hahahhah, harap tak da sangkut apa la di saat akhir ni. saya dah 36w 🤣

2y ago

Ah sudah 😂 kena diet la kita sis ahahaha moga dipermudahkn urusan yaaa

Sy pom dh mnum kali ke3..xsangkut pom..berat je naikk..kna check bp selang sari kt klinik😬..alhmdulillahh skrg dh 33 weeks#1stbaby

2y ago

Alhamdulillah hehe kita beza seminggu 🥰

boleh jd je.sbb pankreas x boleh nk hasilkn insulin bile2 mase je lg2 bile uri makin mmbesar.

2y ago

Haa i see. Baik sis, faham.

Takda pengalaman. Sbb masa minum 16 weeks mmg dah sangkut. 🫢

2y ago

Kalau sangkut, sis kena selalu checkup ke?