Bartholin Cyst

Hye mommies! Mau tnya bah,apa cara² kamu kalo mau kurgkan bengkak yg cyst tue ahh? Ada ka mommies d sini pernah kena? Sy brapa kali suda dapat ni..bila pegi hosp..cuma d bagi ubat tahan sakit,kurang bengkak dgn antibiotic shja..

3 Balas

jgn picit atau tekan. cuba kurangkan sikit pergerakan kalau rasa sakit. jgn risau dia akan hilang sendiri tanpa perlu ubat. berminggu2 jgk la nk hilang bergantung kpd individu. punca dia sbb hormon. sy x ambik apa2 ubat sbb xnk bdn lama2 jd kebal dgn ubat tu. cuma amalkan kebersihan dgn cara yg betul ok

2y ago

thankyou sis🥰

sorry sis..sy tahu da lama post ni..tapi sy menghidap bc and sy treat dgn sitz bath sis

2y ago

terima kasih sis🥰

maaf ya xda pngalaman.. hrp ada momies yg ada pglmn bole share..