Minum air gulA

Hye momies yg ada pengalaman minum air gula ada tak tips untuk tak sangkut gdm dan elak muntah lepas minum air gula.Share pengalaman boleh #firstbaby #firstmom

10 Balas

Bagi saya dia manis dan ada rasa ubat mcm ubat klinik minum masa kecik2 dulu tu so okay je. Untuk sy, sy minum sikit dulu untuk taste. Pastu sy laju² je minum sampai rasa tekak x leh go sbb dia manis. Berhenti kejap tarik nafas, then continue balik sampai habis, Alhamdulillah ok je. Kalau rasa tak boleh sgt cuba minum sambil tutup hidung and anggap tu air manis biasa. Good luck mommy 🤗