SHARE ALAHAN YANG DIALAMI

Hye ibu2 semua. Jom share alahan apa yang ibu2 rasa kelakar@ketara tapi itulah yang ibu alami 😂 Saya... 1. Tak boleh tengok kicap hatta tengok botol kicap. Tengok org tuang@bubuh kicap kat nasik pon sy rasa nak 🤢 kalau pergi beli brg, sy akan elak masuk lorong yg display kicap. Auto rasa pening yg amat & nak 🤢. Begitu jugak masakan yg guna kicap dan warna gelap mcm kicap. Auto reject 😂 2. Tak boleh tengok MCD. Pun sama. Rasa nak 🤢 sgt2. Walaupun nampak dari jalan je. Mmg terus larikan mata. 3. Bau nafas suami. Sebelum ni ok. Dah preggy ni rasa tak ok pulak. Tido pun tk boleh nk ngadap dia lama2 sgt 🥲 #1sttrimester #firstbaby #alahan

36 Balas

sya trimester 1 dulu tak blh cium bau masak org goreng di kedy bau bawang mcm lah kedy buat dodol tak blh bau durian cerawt sanggat sampai suami gan anak ikot Je tak dapat Kotor geli sanggat

x tahu nak gelak atau kesian bila baca pngalaman ibu2 alahan. sbb sy Alhamdulillah langsung xda alahan. muntah pon sbb perut kembung/telajak makan 😅. be strong mommies2 semuaa 😘

bau durian, bau lauk basah yg mentah belom masak, kdang2 bau telur goreng pon loya.. nasi jngan ckap la 1 sudu jek leps tu loya amat.. kdang stress dibuat nye..

trimester 1: 1. tak boleh bau sabun terutamanya sabun basuh baju, sabun toilet. Sabun mandi nasib baik boleh bau lagi 2. Tengok nasi nak muntah tu ja 😆

Saya tak boleh bau telur yang digoreng tu. Tengok telur pun rasa loya nak muntah. Rasa macam eii hanyir nya 🤣 Kalau menumis pun tak boleh bau auto muntah

2y ago

sama. dr awal preggy sampai skrg msih blum bole mkan telur. padahal fav sgt dulu 🥲

smua bnda ok xda masalah ..tp rs loya bila bau wangi sgt2....mcm spray pewangi yg kuat ,perfume kuat...auto loya....

2y ago

sma sis...bab makanan sy ok jer..klu pwangi or minyak wangi org pakai kompom rsa nk muntah mual pening 😅😅

tri-1 ni semua okay. kecuali masakan ayam. saya rs nk muntah dna loya bila tengok ayam goreng atau apa apa jenis ayam yg d masak.

Sy pula.. 1)bau body spray suami 2)pewangi fabrik bau najis😂 sblm ni wangi je suka pakai.. 3)masakan sendiri.

Bau hujan,bau sabun,bau suami,bau kereta,bau bilik air😂😂😂auto muntah semua..kdng pelik dgn diri sendiri

sebelum pregnant suka makan telur. tapi masa pregnant, tengok telur atau cium bau telur pun rasa nak muntah