Ingin tahu bsp , hb low

Hye ibu² . Harini jumpa doc . Semalam cek bsp . Doc ckp oky . Kena ulang bsp bulan depan . Cuma y dirisaukan sekarang . Saya hb low . Ada tak ibu² y sama mcm saya . Hb low dan cek bsp . Macam mana ibu² handle . Boleh share tak ? ##ingintahu ##pleasehelp

1 Balas

Untuk hb - iron rich diet, lepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah. Utk bsp, Diet suku-suku separuh, no sugar less carbohydrates dan bersenam