Adakah cetaphil baby sesuai untuk baby yg ada G6PD

Hye ibu2.. baby saya dua bulan ada G6PD boleh tak guna cetaphil baby.. nak tanya kalau2 ada ibu yg guna cetaphil utk baby yg G6PD. Kulit baby saya sgt sensitif terutamanya hari panas.. #pleasehelp

2 Balas

Maaf tapi rasa nya kena try n error.. sb anak buah saya pun ada g6pd.. kakak sy buat mcm tu.. lagi satu.. klu ada pkai susu fm kena tukar yg susu kambing.. dan kawasan kena sentiasa bersih.. n byk lagi..

bole sis ank sy pn g6pd..kulit sensitive pastu jadi eczema mmg doktor sarankan guna cetaphil..lotion n sabun mandi..so far ok kulit pn lembut..