Susu ibu hu

Hy mommy semua nk tnya bila kita dah ade susu ye.. saya risau bila sy nk brsalin xde susu nk mnyusukan ank saya.. sesiapa pengalaman boleh bgtahu.. #anakfirsttiadapengalaman

3 Balas

Jgn risau. Bila bersalin je, susu automatic akn ada. Selalu df anak. Suction anak tu yg stimulate untk produce susu. Minda kne positive. Susu dlm badan awk. Klau awk dh hntar signal susu bnyk kt otak, so insya-Allah bnyk la susu. Stay positive. Dont worry. You can get lactation support drink to be safe. Sy consume innate lactea dr start 3rd trimester mengandung smpai skrang anak nk dkat 3 bulan. Alhamdulillah susu meriah. Dr consume skrang sy sndri jual untk share kpd org lain. Boleh whatsapp sy sendiri. Kami akn guide sehabis baik especially untk first time mummy. https://wa.me/60198922467?text=Lets+INNATE Ig/ fb @innate.kualalumpur

ikut badan masing2. ade yg keluar dari masa pregnant lagi, ade jugak yg lambat. sementara masih preggy tu rajin2 urut breast masa mandi utk galakkan penghasilan susu. boleh juga dh nak dkt bsalin tu mnta tukang urut utk urut breast tu.

Kalu kes cam sy mase prgnnt breast lembik je tak keras.. ingat tak ada susu.. lepas 3hari bersalin baru keras n susu ada.. alhamdullilah bf baby sampai arini. 🙈