anak jenis kulit cepat allergic

hy mommy nak tanya ada tak yg anak2 mommy kulit anak jenis cepat sensitif. kene apa semua cepat naik bintik merah. 1 badan pulak tu. lepas tu bahagian pampers celah kangkang naik merah2 sampai belakang bontot. dh letak mcm2 tukar pampers mcm2 sama je. ada cadangan tak produk apa yg sesuai untuk anak kulit sensitif. anak bru setahun setengah. keturunan kulit sensitif + allergic#seriusnanya #bantusharing

1 Balas

anak sy pun ada eczema dr kecik. kdg2 dia garu smp luka2. jd, sy kerap tukarkan pakaian,tukar pampers dan bilas bdn dia sebelum afternoon nap, pakaikan bj nipis waktu tghari (singlet uniqlo fav saya). mlm seblum tukarkan bj tidur sy bilaskan bdn dia dan sapu lotion utk make sure kulit dia x kering. baru2 ni sy cuba product suu balm, anak sy dah kurang menggaru dan gatal2. mungkin sis boleh cuba. a bit pricey, tp boleh beli starter pack utk cuba tgok sesuai ke tak dgn kulit baby. baby eczema mmg perlukan perhatian lebih sikit. sis bertabah ye.