Baby Newborn Muntah2

Hy ibu² semua ...nak tnya lah knp yerk baby minum susu muntah ..jenis muntah yg memancut hbiz kluar balik susu nya #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

baby minum susu apa? selepas baby menyusu ada sendawakan baby tak? posisi baby menyusu mcm mana? kekerapan baby muntah dlm sehari berapa kali? setiap kali menyusu ke mcm mana? muntah baby warna apa? ini soalan yg pernah doctor tanya sy. sbb baby sy masa usia dia 3m ke bawah dia kerap muntah selepas minum susu dlm seminggu beberapa kali. doctor suspect baby sy ada gerd. doctor bagi ubat utk baby makan selama sebulan. sbb baby sy muntah selepas 15-20minit dia minum susu. dn sy juga dh sendawakan baby setiap kali baby menyusu. doctor ckp selagi muntah baby tak bertukar warna mean normal. cuma mungkin sistem penghadaman baby kita xokay. boleh cuba refer doctor tengok.

saya mau tanya juga anak saya 1 bulan 20hari setiap kali menyusu botol akan muntah banyak normal kha itu dlm sehari mesti muntah 2-3kali

1y ago

boleh jadi overfeeding. boleh jadi perut baby xokay. baby minum berapa oz? setiap berapa jam awak bagi susu

Memancut jauh ke kalau memancut jauh kena refer doktor ye risau ada komplikasi

terlebih susu kot.. baby minum susu brapa oz?

muntah ke jeluak?