bedong pada bayi

hy bunda" aku mau tanyaa bedong pada bayi perempuan sampai berapa lama ??? sebab anakku umur 6 minggu ,malah rewel kalo dibedong,boboknya kayak ga nyaman gitu lalu kalo bayi jarang dibedong apa ngefek ke kakinya nanti ??

19 Tanggapan

hola buuuunn. samaaa bgt kayak babyku.. ga suka bgt di bedong. terutama tangannya kalau ikut dibedong pasti malah rewel. jdnya aku bedong kakinya aja. itu pun ga kencang bun.. hanya seperti pakai sarung. krn kan tujuan bedong utk menghangatkan yaa😊 babyku dibedong sampai umur 1 bulan aja..

masalah kelainan pada kaki itu udh bawaan bun bukan masalah di bedong apa engga bedong di anjurkan di pakai bayi setelah mandi saja biar hangat, itupun tidak kuat bedong nya krna bisa ganggu pernafasan nya

malah dianjurkan untuk tidak membedong bayi bun ... anakku baru lahir dibedong cuma kaki nya aja tangan nya keluar.. umur sebulan lepas bedong.. ngikat nya jgn terlalu kuat..

ngga da aturan bun..bayiku perempuan tak bedong 3 minggu saja.ngga ngefek ke kaki bun..tujyan bedong biar ngga kagetan and jadi anget bun..

kalo masalah kaki itu udh bawaan dri lahir bun.. bukan krna dibedong atau gk.. anakku yg pertama dan kedua seminggu aja pakek bedong..

nda masalah bunda babyku cm smpe 2 Minggu di bedong g' mau lg.selalu lepas . Alhamdulillahi robbil AlAmin 🙏 normal2 ajha bunda

Itu dah wajar kalau baby kalau di bedong pasti rewel, iy bolehlah sekali" bedong di lepas buar baby bisa gerak" dikit

anakku dari lahir gak pernah mau dibedong bun. dibedong bentar trusa.terlepas.jadi cuma diselimutkan sajaa.bedongnya

anak saya pas baru lahir malah cuma tahan dibedong cuma 2 hari bun.. menurut saya ngga ada pengaruh sih sama kaki x

anak sy dari lahir ga dibedong kalau siang, hanya dibedong pas mau tidur malam aja mom sampai usia 1bulanan aja

5y ago

oke buuunn, makasih ya