bedong

Bunda, bayi biasanya dibedong sampai umur brp yaa? Trus kalo sehari2 bayinya susah dibedong, suka nangis kalo tgn atau kakinya didlm bedong (padahal dibedong longgar), apa harus tetep dibedong atau dilepas aja bedongnya ?

5 Tanggapan

Anakku dibedonh full cuma sampai 7 hari. Siangnya kubuka bedongnya, malamnya baru dibedong lagi, karena anaknya suka ngamuk ngeluarin tangan sampai merah mukanya kalau dibedong akhirnya cuma kakinya yang dibedong. Gk pp bun, biarin anaknya bebas.

Kalo aku kadang dibedong kadang dibuka aja bun. Kan kasian dede bayinya klo dibedong terus pegel. Kalo dibuka kan s dede nya bisa menggeliat

Bedongnya pas malm aja . Kalo gak abis mandi pagi. Dan mandi sore . Jd gak full . Kan panas &pegel kalo kelamaan di bedong ..

Tangannya jng d bedong bun. Baby ku jg d bedong smpe 7 hari saja.

bedong sepotong bun, kaki doang