Berat baby 6 bulan

Hr ni check up anak 6 bulan. Berat naik 300g je dri mse 5 bulan. Huhu. Tinggi pon statik. Risau plak sy. Huhu. Normal ke?huhu #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Sama la baby kita berat naik 300g je tapi nurse cakap ok je . Berat baby masa 6 bulan bape kg ?

Refer graph. Biasanya, kena naik 1kg every month. Tapi ikut atas advice nurse/doc.

Refer growth graph yang ada dalam buku pink. Then tanya nurse juga normal tak