Fasting for preggy moms

hi,how fasting session for preggy mom?still full or not ya.mine strt from first n second day got migrain max level?.vomit.until now cant fasting. #24weeks2days

33 Balas

Hye. Saya puasa hari pertama je. Sampai hari ni tak puasa sebab takut bahaya kat baby saya tak puasa pon letih, lemau sgt huhu

5y ago

sama lah kita. dapat puasa 2 hari je. lepas tu mengadu kt suami perut masuk angin, pedih2 perut tak tahan asyik rasa nak muntah2. pastu haritu viral pasal kandungan 4 bulan gugur sbb berpuasa, suami baca je dia takut terus cakap tak yah puasa lah. kesian baby hehe

Saya 10 weeks preggy..masih tak puasa. Rasa macam kesian pulak kat baby perlukan nutrien utk membesar

sy x puasa since first day.😅 cuba utk puasa tp kembung perut and muntah2.so x boleh nak puasa.

Saya baru masuk 8 minggu. Tak puasa langsung sbb tak tahan. Menggigil lepas tu pening and tak boleh tahan lapar dia.😅

5y ago

Samalah kita. Sbb perut bila lapar tu mesti nk isi jugak. Walaupun sikit. Bukan makan beriya pun. 😂

Sy pun masih xboleh nk puasa langsung. Sbb masih belum ada selera mkn. So badan cpt penat n pening.

5y ago

Sama la mcm sy. Dr semalam xmkn nasi. Pg ni try mkn lempeng je sikit. Tu pun kene paksa.

sy pon xboleh puasa lg..bru 3 bulan..lmbt mkn je trus perut masuk angin pas tu muntah2,skit kepala

Setakat ni alhamdulillah dpt puasa penuh. Esok dh masuk 36 weeks. Baby gerak pun ok

Dri hari first till now xpuasa😭asal pagi je muntah... Masih di awal kehamilan 😔

try this... sy mampu bertahan lg stakat 5 hari ni ☺

5y ago

bawah 12w xdigalakkan sbnrnye... dont force yourself.. buat sekadar mampu je.. sbb nk monitor pgerakan baby pun xboleh lg... so xtau ape jd kat dlm. kalo ada bajet, bleh beli fetal doppler kat lazada. xmahal... kalo rasa was2, bleh guna bila2 masa je.. kalo kadar denyutan baby ok, lega...

32 week... dh tinggal 2 hari puasa.. risau kt baby dan penat lemau rasa..