To long saya

Hmm sy taktau la ni hormon atau mmg sy tak selesa. Nlm tadi bgaduh ngn husband sbb dia dh oergi bgtw saudara mara dia pasal sy pregnant. Bukan sy tak suka. Cuma awal2 saya dh bgitau dia jgn bgtw siapa2 dlu kecuali family kita je. Sbb lagipun masih awal lagi kandungan sy. Minggu dpn pun baru nk repeat scan since first scan haritu blum nmpk heartbeat bby lg sbb masih awal. Ni tiba2 tnpa izin sy dia bgtw org lain. Sy rasa mcm dia tak hormat permintaan saya n tak amanah. Ni sy tak bercakap dgn dia. Bila tgk dia sy rasa nak marah. Hm ☹️

2 Balas

Saya ada persamaan sikit dgn cerita Puan ni. Sebab sy seorang yg insecure disebabkan pengalaman2 masa lampau. Sy pun minta husband bagitau family yg sgt dekat dgn kami ja. Ni pn yg tahu, emak , adik brdk sy dan emak serta sebahagian adik beradik husband. Org sekeliling sy tak minta untuk beritahu. Atas izin Allah sy rasa lebih selamat kalau ramai yg tak tahu. Sy fhm perasaan Puan. Sy pn mungkin akan emosi. Tapi kalau nak mrh lebih2 pn mgkn akan lebih mengeruhkan keadaan dan tknn boleh bawa risiko pada kandungan. Bila rasa marah pada suami, ingatlah pula kebaikan2 dia selama ni. Dan bersyukur lah sebab dia Ayah yang bersyukur punya anak. Tak ramai manusia beruntung dapat suami yg peduli dgn isteri yg mengandung. mgkn suami Puan bersmgt, takpalah, dah terlanjur dia beritahu, serahkan semua urusan pada Allah. Minta Allah jaga kandungan dgn baik.

ya betul. kandungan masih terlalu awal untuk diberitahu. sebab scan pun tak nampak lagi. better berdiam diri dulu. tapi nak buat mcm mana. suami dah terlebih exited tu. maybe dia terlepas cakap sebab terlalu exited. fyi, sebilangan lelaki ni bangga tau bila isteri pregnant. nak marah suami tu boleh, tapi jangan lag marah lama2. kesian dia exited sangat tu. denda je dia. suruh dia belanja atau suruh dia belikan apa2 yg sis nak sebagai denda atau suruh dia kemas rumah ke etc. nak majuk ni boleh je dalam rumah tangga tp berpada2lah. nanti suami pun bosan kalau over sangat. pastu dia dah malas layan kita daaa. atleast dia sangat bangga dan mengaku tu zuriat dia tau. dah.. dah.. p baik2 semula ya. tak manis marah lama2. marah dengan baby lak tu. 😊

2y ago

doakan anak kami sehat. n next week 3/10 doakan sy nmpk perkembangan baby kami ya.. terima kasih sgt² ..