baby bump kecik

hmm sy baru pregnant 6bln blm raya lagi dah ramai pegang perut tanya knp perut kecik sgt macam 4blh dan dia blh tanya saya soalan sensitif “baby kau ni sihat ke tak kecik sgt ni baby bump” saya ckp lh normal lh babybump nampak kecik sbb anak first,masa sy scan pon size baby badan dan berat badan dia sesuai dgn usia kandungan. nk jeee ckp kt makcik bawang tu “maybe perut awak besar sbb lemak perut tebal” sabar jeee lah bln puasa nii. kalau nk ajak borak pon jaga lh adap jgn lh sampai singungkan perasan org. dah lh time pregnant nii sy agak sensitif nasib lh sy blh sabar lagi sbb sy hormat dia sebagai org yg dh berumur

9 Balas

faham, saya dulu pun kena mcm tuh, siap bandingkan lagi sampai nges mgadu kt husband sbb stress dgn mulut org, padahal org terdekat pula yg kata. n then tengok anak lahir kecik , lagi kena kata tau, tapi alhamdulillah tiap kali check up mmg berat dia naik 1kg++ . terdiam org ha bab tuh. tapi bersuara bab saiz pula, tanya ada susu ke, kan kcik. ehh ,anak aku besar cmtuh , takkan susu takda lagi. geram je rasa tau. apa pun, ignore je, mulut org sampai kesudah takkan diam , akan ada je tak kena . cari cacat cela tuk mgata lagi & lagi.