Suka korek mata

Hm, anak saya suka sangat korek mata dia sampai merah, kekadang sampai keluar airmata.. kuku dia memanh sentiasa pendek.. tapi tetap risau sebab lepas korek je dia kan menangis.. jadi saya ambil langkah dengan pakaikan kembali sarung tangan.. tapi ada any solution tak selain pakaikan sarung tangan.. sebab kesian rasanya pakaikan dia sarung tangan.. sedangkan sekarang umur dia 3 bulan lebih, dan dia sendang belajar menghisap tangan.. hm.. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

takpe puan, lama lama dia akan stop. setiap kali puan nampak dia nak korek mata, puan alihkan tangan dia. atau bagi dia rattles/toys yang dia boleh pegang.