Sekadar nk kongsi😆

Hiiii mommy's, ada tak yg hb tak naik" walaupun dh makan apa yg di suruh? Hb i first check 10.8. Dh makan ubat tambah darah+makanan2 yg boleh meningkatkan hb but hb i still 10.8 🤣Doktor dh bebel" sbb hb rendah awal sngat🫠 degil sngat hb nhe tau#firstmom #firstbaby

4 Balas

dari awal mengandung hb saya mmg rendah. range 10.4-10.7 je tiap kali check. makan la apa pun, pantang la camne pun sama jgk. last sekali tak tahu la apa yg saya makan (mungkin daging) , pada 33w baru naik 11.0. lepas tu consistent je maintain 11 atas

12mo ago

sy mkn daging sma je ttp rendah hb aduii

Sis try mkn buah jambu batu.. Mkn juga buah naga.. Sy mkn yg tu hb sy naik, sy da stop mkn zinfocer seminggu sbb demam teruk dan mkn buah tu je..bila amik drh hb sy naik, dr 12 ke 12.4..skrg da tukar amik new obimin.. Harap2 boleh telan la😅

sayaaaaaaa dr 10.9 ke 10.2...kne repeat amik darah nnti doc nk cek sbb apa hb xnaik²..mcm2 mkn utk naikn hb sma je

12mo ago

sama la, next week kena ambik darah lagi nk check ada telesmia or tak sbb darah tak naik"

Sis cuba minum jus delima. In Shaa Allah nnt okay..