Flat Syndrome

Hii, nak tanya, baby dh msuk 7 bulan lebih, tetapi kepala masih flat.. Adakah masih boleh bentuk kepala baby menjadi bulat ?

9 Balas

InsyaAllah masih boleh lagi..anak saya dulu bukan flat tp senget sebab 2 bulan dalam acubator, dorang asik sengetkan tempat sama je.. discharge je..terus beli bantal ni, alhamdulillah makin okay..dah 5 tahun. tak nampak sgt senget kepala dia

bby kita sama..Tapi bby saya sekarang da xsuka nak pakai bantal..Saya letak bantal kalau die menyusu je sebab nak tinggikan kepala die..

saya yg dah 25 tahun ni pun kepala saya tak bulat 😂 bahagian atas belakang kepala tu mcm petak. tp saya normal je

guna bantal yg ade lubang tgh2,tp dulu ank sy cmtu jgk..bila dah 3tahun ni elok dah..

Guna bantal yg sesuai, selalu urut kepala baby dgn lembut.

anak ada guna bantal ke? seeloknya jangan guna bantal.

Sama anak saya. Tapi ada nampak sikit2 perubahan dah

guna bantal yg bersesuaian

Mcmana ank sis skrg?