Bedung / swaddle

Hii mummies! Anak saya dah 2 bulan 14 hari, tapi masih berbedung. Dah cuba taknak pakai tapi dia asyik terkejut and asyik menggeliat. Kalau tk pakai mmg tk boleh tido. Even petang pun kekadang saya train tknk pakai. Ada tips tak mama semua? #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

mommy, boleh buat research about moro reflex. baby yang normally tidur terkejut2 ni sebba dia ada moro reflex. macam anak saya sampai 5 bulan kena bedung sebabkan moro reflex ni.

1y ago

so kalau ada moro reflax ni mesti selalu kena bendung ke?