Sabun basuh baju baby

Hii . Mommy2 boleh sugguest tak sabun basuh baju baby yang wangi and affordable . #b40 #firstmom #firstbaby

14 Balas

sya guna jenama bzubzü , beli dr shopee . ada official store bzubzü kat shopee yg jual semua toiletries dan laundry utk baby. bau mmg wangi lembut . baju dh kering pun still wangi lg. kotoran pun cpt hilang dan warna baju stay vibrant. harga dlm rm15lebih utk 1kg & rm11lebig mcm tue utk refill 800grm. skg sya try yg top gentle care plak sbb kadang beli online lmbt smpi, lgpun sya tggl kat sabah. kalo sabun top gentle care ni senang nak cari kat pasaraya & harga pun x mahal sgt.

saya beli yg brand tesco 😂 murah dan jimat 😂🤣 wangi je..ada je sabun khusus untuk baju baby. bab nak wangi ni, saya xdeny lah kita pon suka baby wangi2 en.. for starting.. saya just focus dekat minyak baby dan lotion baby. malas nak beli sabun mahai2 sebab nnti xwangi jugak 🤣 dah besar sikit.. saya buh cologne 😚 semerbak bau wangi anak kita 😆

Sebelum2 ni saya banyak beli brand baby. Tu pun da cecah puluh ringgit. Baju pulak kerap basuh dengan cadar bantal Dia lagi bau pun xtahan lama. Tapi sekarang saya Pakai brand TOP gentle care. Warna Biru cair. 3.6kg Baru rm27. Jimat 3bulan Pakai. Yg Baju Kita pun boleh Pakai skli

saya xpernah beli sabun2 camni. saya cuma pakai sabun debu breeze atau dynamo. yg mana offer yg tu la saya beli. softener plak saya guna daia. uhh wangi bebeno bau dia. letak mesin, basuh sekali ngn baju cerah saya dan suami. tp masuk pukat lah baju baby tu.

bg saya. kalau anak tiada alahan. pakai sabun biasa pun ok. tp kalau ada, mungkin boleh g tesco/giant yg murah2. xperlu banyak sabun n wangi sangat. nnti anak gatal2. yg penting, kita mandikan anak2 tu bersih dan wangi. sedap nak polok2.

abd pureen tu sedap bau..dulu penah pakai..tapi skrg sy pakai top warna biru,boleh pakai utk kita jugak..nak jimat punya pasal..xmampu dah nk beli khas utk baby sejak brenti keje ni huhu..

Nappiklen sedap bau dia melekat pakai sket je buih dia byak so xperlu letak byak2 nak bilas susah bju bby kan xkotor sngt

zaman mak2 dulu pakai sabun ketul ja. saya pun nak pakai sabun ketul jenama dettol atau lifebuoy jaa. jimat

2y ago

sma mcm mak sya dlu , basuh baju baby guna sabun mandi. arwah adik sya dlu sakit , masuk icu . doc pesan baju2 dia cuci guna sabun mandi saja , mak sya guna sabun mandi anakku buat basuh baju2 dia .

Sya guna napikleen sdap jgak bau dia. Bg sy tahan la dlm 2 3 bln jgak. sbb bkn guna kerap.. 😊

Jenama Mr DIY RM 9.xx/2kg khas utk kulit bayi yg lembut & sensitif. Tahan 7/8 bln utk bayi sy.