Baby 1thn 15bln

Hii mami²..bby dha masuk 1 thn 15 bln..tp bby lmbt la nk bljr jln..letak kat sofa n berdiri kn bby pun still bdn lembik lg..lpstu mkn pulak xnk..prlu ke bgi vitamin #ingintahu ##SeriusTanya

6 Balas

Tak pasti umur berapa anak sis. Tapi sis boleh beli walker yg pakai tolak, bukan jenis duduk. Kalau ada masa, jalan belakang anak, pegang dua2 tangan dia dan jalan. Saya ada pegi taman, bagi baby tolak stroller sendiri, tapi kena pegang stroller takut baby laju sgt dan jatuh. Kena banyak peluang utk anak berdiri dan jalan.

2mo ago

oky terima kasih

Anak saya pun lewat berjalan. 1y 2m baru pandai berjalan. Its okay ur baby need time. Jangan stress apa orang cakap. Petang2 tu rajin2 la bawak baby pergi taman jalan atas rumput 😃

1 thn 5 bln ke 15 bln? baby da pndai mniti kt sofa blum? vitamin nie klu nak bg kne tnye Dr dlu.. Tp ape tujuan sis nk bg vitamin? sbb anak kurg mkn ke?

2mo ago

Ooo..1 thun 15hari....dia gayat kot..anak sy 1thn 2bln mcm tu bru dia brani brjlan sndri lpas tgn. Cuba sis letak mainan yg dia suka dkt sofa...bg dia biasa kn brdiri utk ambk mainan tu. 😊

ank sy sthun 3 bln bru nk strt jln. lambat sikit. tp alhmdulillah. lambat sikit tu biasa. anak tetap bijak

2mo ago

ohhh yekew tu la risau sbb misi tnya tp still xleh jln lgi heheeh

1 thun 15 bulan ? maksud sis umur ank sis tu 2 tahun 3 bulan ke ?

2mo ago

ouhh.. tkpe sis ank sy pun sthun 2 bulan bru pndai jln 2 3 step. train dia slow2

Any supplements nak bagi kat anak pls refer dr ya sis

2mo ago

okay baik tq yee