Adaa tak kt sini duedate bulan feb 2023?

Hii ada yang dah bersalin ke duedate bulan februari? ceritaa kanlaa pengalaman korangg? Huhuu exciteddd tksabar nak jumpaa babyy, siapaa sini geng duedate bulan februari?🥰🥰

45 Balas

Saya 🙋‍♀️. In shaa Allah due date 23/2/24. Harap-2 baby keluar ikut due. Tapi skrg dah start rasa nervous (perasaan bercampur baur). Excited pun ada, takut pun ada, risau pun ada. Brg baby & ibu utk ke hospital pun dah prepare. Brg baby utk newborn pun dah beli cuma baju dia beli sikit je sbb baby cepat besar, tunggu dia dah masuk 3 bulan centu baru nak pergi shopping-2 baju dia 🤭

4mo ago

EDD sy awal sehari dari awk. Same lah perasaan kita tu, dah start rase nervous but at the same time excited jugak. Lagi-lagi sebab dah lame tunggu baby ni 🥰 Baju baby tak basuh lagi sebab nak beli drawer letak baju dulu but overall rase almost complete barang-barang. Semoga dipermudahkan urusan kita ye and nak deliver nanti pun dipermudahkan 😊

Saya EDD 26.2.2024, In Shaa Allah. Sekarang tgh proses mengemas rumah, cuci baju baby & kemas hospital bag. Masalahnya, dah seminggu kemas satu almari kecil pon tak siap2, sbb kemasnya setgh jam, duduk berehat luruskan kaki & belakang (dengan pakej tertido) sejam 😂 cepat betul rasa letih sana sini. Doa je lah semua ni sempt siap di kemas sebelum beranak 🤭

4mo ago

sama due Ngan Sy sis..Sy semua dah siap..letak dlm kete.. pengalaman anak first dulu mengajar..awal seminggu,😆..Umah ngemas hari2 xhbis keje😆

5/2...tapi akan bersalin awal, czer 30hb 1 nanti(39weeks)..sekarang baru 37weeks dah rasa sakit kt celah kangkang, kat tulang pelvic.. Nk jln pun kena slow2, baring pun nk tukar posisi dah sakit.. 3 anak sebelum ni xde plak sakit kt situ huhu.. Myb sbb nk baby boy jadi die berat sikit kot.. Hope jgn la bersalin awal sebelum tarikh czer tu.. Doakan sy ye

3mo ago

kenapa czer sis? sy 10/2 emm dh sakit ii jgk ni

23/2 tp 4/2 dah kena czer sebab nak BTL & high risk pregnancy. So doc plan full term je terus czer. Anak ke-4. Perasaan skrg ni? A bit nervous sebab tak lama dah..Pulak tu baru lepas acccident dgn tipper lorry last week. Nervous nak bersalin, trauma naik kereta, sakit dalam perut lg. Lately ni kerap kena braxton hick..

Due 8 Februari 2024. Risau baby lahir awal macam anak first. Sekarang 33 minggu. Harap2 bersalin at least 37 minggu nanti. Barang baby dan ibu 80% dah siap. Tapi baby crib, baby bath tub, towel hoodie masih dalam cart xbeli2 lagi ni. Haha.

12/2 due date..smua barang baby dah prepare n standby..tnggu baby lahir je,excited jg dpt baby coz jarak ngan no.3 8thn😊..dpt baby umur ngam² 40thn😅,semoga dipermudahkan smua mumy² due bersalin bln feb🤲

🙋‍♀️Edd 15/2/24, skrang rasa panas sngat perpeluh je sehari 😂 perut pn kerap mengeras dh., celah kangkang pn sakit 🤣 tak sabar dh nak bersalin, semoga dipermudahkan segala urusan semua ibu2 sni, 🤭

Sy due 13/2 ada GDM on ubat kena bersalin hujung bln 1...harap x kena induce la...tp tadi baru tngok kt tt ada yg due sama sy tp dah bersalin...risau plk.. dh la baju baby pun x basuh lg..haha

saya 22/2. harap baby keluar tak awal sangat, tak sabar jugak nak jumpa baby tapi dah start nervous. barang2 baby and ibu semua dah settle cuma tak cuci lagi untuk packing sesiap. ghisauuuu

kita geng sistur, ni pun xlarat dh bawa perut terasa berat sgt daaa tambah2 bahagian ari2 rasa ditekan2 dicucuk2 setiap kali nk bergerak. semoga urusan sis dipermudahkan amen yra