Bersalin turun tanda

Hii. Ada tak orang nak bersalin, dia tak turun tanda? Tak pecah ketuban tak turun darah? Sekarang ni saya tengah rasa lenguh belakang and nak berak. Tapi taiknyaa taknak keluar ;( saya pun tak sure ni sakit perut ke sakit contractions. First mummy here

2 Balas

Saya. Kena contraction kerap (bukan false contraction) dengan rasa nak berak tu, pergi klinik bersalin dah 2cm bukaan. Lepastu admit ward 2 hari, contraction hilang sebab belum pecah ketuban. Rest dekat rumah. After 1 week tetiba demam menggigil. Pergi hospital dah 3cm bukaan, diorang yang pecahkan ketuban pastu kena emergency czer. Memang sepanjang tempoh tu takde turun tanda, lendir darah pon takde, tau2 ada bukaan. Awak kalau rasa nak berak tu jangan pulak push, karang lain yang keluar

pengalaman sy, sakit construction tiputipu dtg then awk rasa mmg dah tak tahan. beberapa jam, hilang sakit. lepastu datang balik sakit construction, lepas beberapa jam hilang sakit. banyak kan berjalan / jln itik / squad. dah sakit sangat, terus je pergi hspital 👍