Baby 5 bulan 10hari.

Heloo. Normal ka kalau baby 5bulan ada masa dia tdur lama sngat dlm 2jamstgh. Lpas tu sjam lebih bejaga dia mau tdur lagi. Tapii, ada masa dia tdo skjap2 ja. Ngam stgh jam. Tu mksdnya dia mngalami growth spurt ka? #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Balas

normal sis. selagi dia nk tidur biarkan . itu proses tumbesaran dia. ank sy pon masa siang dia tidur main susu. kalau siang tu ada 3 kali tidur. brgantung pada lama/skejap. kalau skejap2 tidur ,mcm stengh jam je ,mmg akn kerap. contoh stengh jam tidur. sejam lebih main. kadang 2 jam lebih nk main. lpastu tidur lgi. bila kita tak kacau waktu tidur dia,dia akn puas tidur.malam anak sy mmg tidur smpai pagi. bg sy bby yg cukup tidur /kita alert jaga waktu tidur dia ni jarang meragam kalau btul2.

2y ago

ow ok sis. tq. anak sy sama mcm anak sis hehe. nap time dia kjap ja. stgh2 jam

Untuk nap time atau tido malam?

2y ago

Ooo normal tu

normal