Bayi kurang menyusu

Helo.. Sebelum ni anak sy konsisten minum susu formula.. Tpi semenjak umurnya 5 bulan, anak saya kurang menyusu, dia tolak dan nangis padahal mmg dah waktu dia menyusu.. Bilangan auns dia pun smkin kurang, dulu dia dpt habiskan 5 auns.. Skrg 3-4 auns pun blum tntu dia dpt hbis kan.. Pampers pun x pnuh spt sblm ni.. Huhu.. Ada tak yg mcmni.. Ada petua tak. Huhu

1 Balas

tgok gusi dia. sometime boleh jadi sbb die tgh nak tumbuh gigi. ade buat oral stimulation x?

11mo ago

Oral stimulation tu mcmana ye? 😅.. Sy tgk gusi dia blm ada tanda2 bgkak atau pun tumbuh gigi lgi..