baby kerap mengeras

Helo nak bertanya.. Normal kah perut kerap mengeras pastu stiap kali dy mengeras rasa skit2 bhgian ari² dn perut #babyfirst #36week4day

1 Balas

Hi sis..sy skrg 35wks..blom.lg mengalami perut mengeras ni tp ari2 sy mmg sakit sis..bila berjalan, kt bahagian dpn V kita tu rs mencucuk..tp tu sbb kepala dia dh kt bawah..tu psl rs sakit mencucuk tu..mama ada pesan kalau perut mengeras n sakit kt bahagian ari2 n perut tu normal la utk yg dh nk dekat2 ni..tp kalau real contraction bila sakit kt pinggang n keluar darah yg cm a bit pekat or air ketuban dh start keluar byk..tu mmg dh smpai time tu..whatever it is, semoga Allah swt mempermudahkan urusan sis bersalin dan semoga sis dan anak selamat selepas bersalin nnt. Amin ya Rab🙏🙏🙏 good luck sis..n sedekahkan alfatihah banyak2 utk ibu sis. InsyaAllah dipermudahkan.

4y ago

aminnn 🙏🙏 tq sis... semoga sis pn dipermudahkan bersalin nnti 🙏