Susu lactogen

Helo mommies.. ble share tak pengalaman bg bby minum lactogen step1.. poo² bby mmg warna hijau lumut dan cair ke? And mmg poo/kentut jd bau ker bila bby minum lactogen?bby umur 2m12d #advicepls #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Baby saya consume lactogen sampai dia masuk 2 bulan. poopoo dia masa bulan pertama ok, kuning mustard. bila dah lebih kurang 3 minggu sebelum masuk 2 bulan, poopoo dia dah mula bertukar warna jadi hijau lumut. apa yg saya baca, lactogen susunya tinggi zat besi so thats why poopoo baby jadi hijau lumut. bau poopoo dia pun boleh tahan kuat juga. saya tanya nurse di KK, katanya normal.

1y ago

Hi sis boleh tahu tukar susu apa yaa

baby saya minum lactogen dari lahir, now genap 2bulan. sebelum ni okay je minum. dalam seminggu ni, poo jadi hijau + cair sangat. So sy decide tukar dutchbaby, ni hari ke3, poo jadi kuning macam awal awal dulu. sy baca kalau poo jadi hijau, baby dah serap iron dari susu, tapi sebab poo dia cair sangat, sebab tu sy try tukar susu.

10mo ago

Hi sis, lepas tukar kepada dutch baby tu berat baby okay tak? Naik tak?

Anak saya minum lactogen mmg poo2 dia warna hijau lumut pastu bau dia ya rabbi…tp anak ok je…cuba gak tukar susu lain…mmg xnk…anak da umur setahun…pening pale mak dia 😅

stakat nie anak sye bru gne 3 pax.. mcm ok..

Rasanya ssu tu x sesuai dgn die