Tak nak berenggang dgn anak😅

Helo mommies.. ada ka yg mcm sy. Sy rasa berat hati bila org lain pgg/jaga anak sy even tu family in law sndri😅 kdg sy rasa mcm dorg tak ble jaga mcm sy jaga i mean tak mcm my expectations 🙃. Normal ka atau cuma sy yg rasa bgtu🤦🏽‍♀️ bby 1m2w.. #advicepls #firstbaby #firsttimemom

2 Balas

Its normal. Saya even anak dah setahun lebih pun, still xbagi sapa2 bawak dia kluar without his mom. Bapak dia pun sama Unless pergi kedai kejap its ok. I only trust my parents n husband(sometimes) inlaw mmg a big NO. Pernah skli try, trip pergi langkawi, 2 cars konvoi. MIL insist nak cucu naik kereta dia. Fine, i provide pampers, susu 8oz,toys and crackers. From 12pm until 5pm. Boy i baru minum 1oz. Pampers x tukar(full).. i mcm Haih! Diam jela. Just ckp dgn husband, take back my son. Sbb if parents i n i jaga, i will make sure he drank all his milk within 2 hours. And for sure at 5pm i akan bgi susu baru. Tapi no, until now, only parents i yg i tau jaga cucu macam mana. Org lain eh NO

1y ago

same situation here🥺 sy pernah tinggal ank dgn in law. sblm tinggalkn sy siap2 bg susu dlu then xsmpai 2h pun sy keluar(urusan jpn) sy balik nmpk mil bg ank susu and i was like haihh bby tu blm sebulan perut kecik lg. sy mmg set every 2h bg bby susu sb xmau overfed sb bby akn muntah n tu mmg bg sy risau. sy cma mengadu dgn husb ja nsb baik husb phm then anytime klu kmi tpksa tinggalkn bby husb siap² infom family dia bg bby susu every 2h sja. one thing sy tak brpa ok dgn mil, bila sy tgh tido kn ank dia main redah ja msuk bilik tnpa ketuk pintu biarpun pintu tak kunç at least ketuk la ni bby sda mau tlelap tbgun sb dgr suara mil. mil nmpk bby besar mata dia ckp eh blm tdr lg.. trus dia ambl bby tu. mmg la buka mata klu dgr suara.. sy stay dgn mil sb husb the only son she have. mil sy ok baik cma certain things psl bby ni bkin sy rimas+takut bg dia pgg

hai mummy 🤗 jangan lupa daftar dan dapatkan sample pampers jenama merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma b