hb makin turun

hb saya makin turun ..sedihnya😭#firstmom

4 Balas

sya 20 week still 10 je hb maybe sye ni minor talasemia. dah usaha mcm2 tapi mmg tara tu je , result zat besi dlm darah pun tinggi cuma itulah kalau minor talasemia mcm sye ni tak boleh ukur mcm org normal ☺️ tapi takpa masih usaha jaga kandungan sebaiknya dan baby pun baik tumbersaran dia .. jadi jgn stress2 ok mommy .. jgn ukur diri awak sama mcm org lain yg penting awk dah usaha sebaiknya 🤗

1y ago

macam mana nak tau yaa kita ada talasemia ka tidak??

Jangan sedih2 mummy, cuba tips makan iron tablet dengan vit c time perut kosong, jangan minum or makan benda bersusu lepas makan iron tablet tu. InsyaAllah hb boleh naik dengan cantik. Dulu hb saya pun low 10.4 je tapi amalkan tips pharmacist bagi terus cantik sampai 12.9

it ok. i ada talasemia. now 21 week hb 9.1. every 2 week checkup

Sama lah sis😅😅 first mom jgak