Kuning dah turun tiba2 naik balik sebab suka tidur

Harinj dah hari ke 12 newborn baby . Kuning paras 240 . Mak cakap mandikan air sejuk ja untuk hilangkan kuning . Ya allah anak suka tidur dah habis akal nak kejutkan . Ada cara nak kejutkan anak untuk cepat bangun tak ?#pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #firstmom

2 Balas

huhu jangan buat hal puan mandikan air sejuk. mau cramping perut si manja.. blender daun bawang then rebus dan tapis.. campurkan dengan air mandian.. nak cepat kerapkan feeding guna formula milk (petua klinik) dan breastfeed (mana yg mampu).. memang kalo jaundice baby suka tido.. my son sampai intensive photo. allhamdullilah 4kali TSB after discharged dpt turun..

2y ago

erm . inshaAllah saya cuba y terbaik . harap2 turun . sebab mmg duk breastfeed ja xpernah formula

Mak saya dlu mandikan adik saya dgn air daun kucai, daun kucai tu rebus buat air panas. Campur dgn air sejuk means air biasa la, bila dah jadi suam baru mandikan baby dalam besen🥰