Baby overdue 10 Hari

Harinie genap 6 hari warded, baby taknak keluar, bukaan baru 2cm, dah induce pil & belon, pown xde progress, doakan sy dipermudahkan untuk bersalin yea.. #firstbaby #1stimemom

17 Balas

Mcm sy sis.. last² hari keenam warded, sy bersalin czer sbb mmg low progress. Induce pil n belon pun x jln. Msok LR utk pecahkan ketuban n induce air pun x jln wlaupun contraction tu ada. Ckul 12 jam dlm LR trus msok bilik OT utk emergency czer.. Btw semoga urusan sis dipermudahkan.

Sya macam sis tu hari. Tapi tak sempat induce jam 5am,sudah buka pigi 4cm. Pedahal sehari tu baru 2cm. Sya balik2 berdoa sama Allah dan bacakan surah tiup ke perut alhamdullilah jam 7pagi baby keluar.

semoga cpt bersalin dn dipermudahkan sgla.urusan awak.dear..sentiasa zikir xputus..dn byk.kan berjalan.di.ward ya..smga ade kesan progres dr bby nti..

semoga dipermudah kan sis....sya dlu pon kne thn smpay 9hari..boring juak....last2 3cm je bka...sbb xthn lagi...sya ambik kputusan czer jer...

Semoga sis dipermudahkn brsalin... bby n mummy shat2 je.. doakn sy jgk ya.. dh 38weeks... xde tnda lg

moga diprmudahkn..sy pon skrg dg warded wad..jln dh bkk 2 cm..36 ,mgu 1 hari

semoga Allah SWT permudahkan segala urusan awk aamiin

semoga Allah permudahkan segala urusan.. amin

Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Ameen

Semoga di permudahkan urusan Aamiin 🤲