37W - Gdm & baby besar dalam perut

Harini genap 37w pergi checkup di kk end up kena refer pac untuk warded sbb doc kata baby besar & kemungkinan besar kena warded & bersalin awal. Last time kena refer pac jugak sbb air ketuban banyak, naik ambulance dr kk ke hospital. Dari pagi sampai ptg, end up result dr hospital semua normal. 1 hari tak makan sbb cafe jauh yakmat. Harini kena refer pac lagi sbb baby pulak suspek besar dlm perut. Tanda nak bersalin langsung takda lagi, risau kena paksa bersalin. Suami pulak kerja jauh, down jugak rasa. Moga ada kekuatan untuk saya 😞 #firstmom

7 Balas

Sy takda gdm, harini 37w2d tapi baby besar juga.. harini kena pi o&g amik tarikh utk scan kt hospital. Then doc akan decide utk cser atau boleh normal.. risau plak. Tanda2 melahirkn pun takda 😢 Haritu masa 36w4d scan baby saiz 3.656kg, saiz sama 38-39w 😢

1y ago

Semoga yg baik2 utk sis juga ♥️♥️

semoga dipermudahkan urusan puan 🤲 saya pula dr pakar nak monitor berat baby sebab anak 1st lahir berat bawah 2.5kg dr takut yang 2nd ni pun sama lahir kecil semalam cek berat baby 2.2kg 35w hm 😌 .. macam2 yer masalah orang pregnant ni 😣

1y ago

sama2 , itulah puan ..

stay strong sis... bykkn pkir yg positif ye.. x lme lg tu mummy nant da bley jmpe bby.. smoga urusan bsalin dpermudahkan.. bby n mommy sihat2 hendaknya.. aminn..

Didik diri tenang, ok. Call org yg dipercayai utk sokongan 💐Mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat

1y ago

🌻

Puan dah brp minggu skrg? size baby brp kg dah? Semoga dipermudahkan segala urusan dan semuanya selamat.

1y ago

Saya dah 37w 2hari, check hospital doc suruh serah diri & czer by next week 😣

Berapa kg tu awak yg doktor kata besar?

1y ago

Allahu. Semoga dipermudahkan urusan. Semoga awak and baby selamat & sihat hendaknya

InsyaAllah tenkiu sis ❤️