+ve GBS?ada ibu2 pernah alami?

Harini dapat result positif gbs..ada ibu2 pernah alami?boleh share pengalaman masing2 tak?

2 Balas

Nnt ms nk bersalin bgtau misi/doc awk ada gbs. So ms bersalin doc bg antibiotik. Lps bersalin baby kena warded few days (sy kena sehari dua je) utk monitor baby..tu je la pastu takde apa boleh balik

9mo ago

Takde pun. Tak kena jangkitan pn rsnya sbb dh on antibiotik ms tu. 3 anak sy, sya ada gbd

gbs tu apa ye ...maaf first pregnant

1y ago

GBS adalah bakteria yang biasa didapati dalam saluran faraj wanita dan boleh disalurkan kepada bayi semasa kelahiran. Bakteria ini biasanya tidak berbahaya kepada wanita itu sendiri, tetapi boleh menyebabkan jangkitan serius buat bayi. Pencegahan: Tiada, kerana penyebab jangkitan pada orang dewasa tidak diketahui.