Positif GBS

Baru masuk fasa trimester ketiga, diuji dengan result positif GBS walaupun dari awal pregnancy jarang2 ada keputihan. Makin buat carian ilmu berkenaan GBS, makin jadi risau dan takut. Semoga Allah permudahkan urusan saya dan semoga baby saya sihat2 sentiasa. Doakan kami ya ibu2 semua ♥️. Ada ibu2 yang pernah ada pengalaman positif GBS? Ada tips dari segi penjagaan dan kebersihan? #firstmom #SeriusTanya

2 Balas

sy pun trimester 3, kenapa tetiba ada GBS? kene check ke?

2w ago

Sebab ckp dgn Dr rasa mcm ada keputihan sikit lately. Dr buat swab then result gbs. Orang kata kalau keputihan teruk tu gbs, tapi tak semestinya. Keputihan sikit2 dan jarang2 pun boleh jd gbs.

Jgn mkn manis sis

2w ago

Ya kan. Tq sis 🫶. Tapi kita mmg jenis tak makan minum manis sgt pun dari before pregnant 🥲. Risau