Luka bersalin koyak sampai punggung

harini dah 25hari tapi luka masih pedih + bengkak . bila buat check up kat klinik dia kata okay je nnti bengkak surut sendiri , tapi sampai bila . sesiapa ada pengalaman luka bersalin koyak besar smpai punggung , boleh ke sye betul2 sembuh 🥹 rasa down sangat hari2 sye menangis, kdg rasa menyesal trauma sangat #firs1stimemom

6 Balas

Kena keringkan betul2 guna kipas atau angin hairdryer yg tak panas tu..lepas tu try buat sitz bath sis ..duduk rendam dalam air garam..guna air suam..doktor suh buat mcm tu sbb luka sy tak baik2 walaupun dh 24 hari masa tu..insyaAllah cepat baik..sebab kita nak cuci sendiri tak nampak so buat sitz bath ni senang